Ολική Αρθροπλαστική ισχίου

Ολική Αρθροπλαστική ισχίου

Ο ιατρός Βασίλειος Νικολάου είναι Ορθοπαιδικός χειρουργός και Αναπληρωτής Καθηγητής Ορθοπαιδικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στο Μαρούσι όπου ολοκλήρωσε το δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο. Εισήχθει στην Ιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου αποφοίτησε το 1998.
Μετά την ολοκληρωση του αγροτικού και της στρατιωτικής του θητείας, έλαβε την ειδικότητα της Ορθοπαιδικής από την Ορθοπαιδική κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Με υποτροφία από την ΕΕΧΟΤ παρακολούθησε τις εργασίες της Πανεπιστημιακής Ορθοπαιδικής Κλινικής του νοσοκομείου “ Karolinska” στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, όπου εκπαιδεύθηκε στις επεμβάσεις ανακατασκευής του κάτω άκρου και στην αρθροσκοπική χειρουργική του ισχίου και γόνατος (Visiting fellow, 2005).Το έτος 2005 ανακηρρύχθηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, με βαθμό «άριστα», παρουσιάζοντας τη διδακτορική του διατριβή με αντικείμενο την πειραματική εμβιομηχανική και ιστολογική μελέτη ανακατασκευής του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου του γόνατος.